Torta na brzaka.
Kada nemam puno vremena a želim da napravim nešto slatko, ovo je dobar izbor. Ništa se ne peče, samo mešanje, mućenje i to je to.
Recept:
podloga:
Za podlogu otopiti margarin, dodati u mleveni keks, i dodavati mleko (ili gusti sok može takođe) dok se ne dobije smesa koja može da se oblikuje. Utisnuti na dno kalupa da se formira kora, pa ostaviti u frižider da se stegne.
Slatku pavlaku i krem sir umutiti zajedno sa šećerom, podeliti na dva dela i u jedan dodati nutelu a drugi ostaje beo. Preko kore prvo premazati beli fil, pa onda braon i na kraju staviti ganaž od čokolade i slatke pavlake.
Ovaj deo mi uvek ispadne super, ali ovog puta nije... ne znam zašto. Čokoladu i pavlaku treba zagrevati dok se sva čokolada ne otopi, kako se čokolada topi tako smesa postaje sve gušća. Skloniti sa vatre, pustiti da se malo prohladi i preliti tortu. Moja torta ovog puta, nije imala lepu, čvrstu glazuru, već je bila polutečna i tako je i ostala, uopšte nije htela da se stegne. No bez obzira na to pojeli smo je u slast.
Kada nemam puno vremena a želim da napravim nešto slatko, ovo je dobar izbor. Ništa se ne peče, samo mešanje, mućenje i to je to.
Recept:
podloga:
- 300 g mlevenog keksa (najlepše je sa Plazmom ali ne mora)
- 1 dl mleka (po potrebi ukoliko se smesa raspada dodati još)
- 50-100 g margarina
- 1 krem sir (250 g)
- 1/2 l slatke pavlake
- 4-5 kašika nutele
- 100 g šećera, može i više ko voli slađe
- 100 g čokolade
- 1 dl slatke pavlake
Za podlogu otopiti margarin, dodati u mleveni keks, i dodavati mleko (ili gusti sok može takođe) dok se ne dobije smesa koja može da se oblikuje. Utisnuti na dno kalupa da se formira kora, pa ostaviti u frižider da se stegne.
Slatku pavlaku i krem sir umutiti zajedno sa šećerom, podeliti na dva dela i u jedan dodati nutelu a drugi ostaje beo. Preko kore prvo premazati beli fil, pa onda braon i na kraju staviti ganaž od čokolade i slatke pavlake.
Ovaj deo mi uvek ispadne super, ali ovog puta nije... ne znam zašto. Čokoladu i pavlaku treba zagrevati dok se sva čokolada ne otopi, kako se čokolada topi tako smesa postaje sve gušća. Skloniti sa vatre, pustiti da se malo prohladi i preliti tortu. Moja torta ovog puta, nije imala lepu, čvrstu glazuru, već je bila polutečna i tako je i ostala, uopšte nije htela da se stegne. No bez obzira na to pojeli smo je u slast.
Нема коментара:
Постави коментар