Ne znam kako drugačije da ga nazovem? Ako imate neki predlog, izvolite!
Postoji bezbroj načina za pripremu krompira. Evo još jednog koji ide uz ove hladne dane.
Potrebno je:
Oljuštiti krompir, preseći uzduž po pola i svako parče posoliti (utrljati so) i ređati u tepsiju, ne treba podmazivati.
Peći dok lepo ne porumeni, meni je potrebno između pola sata i sat u zavisnosti od veličine krompira.
Kada je krompir pečen, uz pomoć noža odvojiti od tepsije (ili upotrebiti papir za pečenje) i premestiti u čistu kuhinjsku krpu, koja se zajedno sa krompirom zamota i stavi pod neki jastuk ili ćebe. Tako treba da odstoji petnaestak minuta i tek tada može da se jede.
I to tako, što se uzme krompir stavi na tacnu i "izudara" rukom - odatle naziv.
Mi ga obično kombinujemo sa salatom od luka - crni luk isečen na rebarca, posoljen i izgnječen rukom i slaninom tanko isečenom ili nekim drugim suhomesnatim proizvodom i hlebom.
recept za štampu
Prijatno!
Postoji bezbroj načina za pripremu krompira. Evo još jednog koji ide uz ove hladne dane.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- so
Oljuštiti krompir, preseći uzduž po pola i svako parče posoliti (utrljati so) i ređati u tepsiju, ne treba podmazivati.
Peći dok lepo ne porumeni, meni je potrebno između pola sata i sat u zavisnosti od veličine krompira.
Kada je krompir pečen, uz pomoć noža odvojiti od tepsije (ili upotrebiti papir za pečenje) i premestiti u čistu kuhinjsku krpu, koja se zajedno sa krompirom zamota i stavi pod neki jastuk ili ćebe. Tako treba da odstoji petnaestak minuta i tek tada može da se jede.
I to tako, što se uzme krompir stavi na tacnu i "izudara" rukom - odatle naziv.
recept za štampu
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар