"Počinjem ovu svoju priču, nizašto, bez koristi za sebe i za druge, iz potrebe koja je jača od koristi i razuma, da ostane zapis moj o meni, zapisana muka razgovora sa sobom..."

26.2.15

Nutela čizkejk

Torta na brzaka.
Kada nemam puno vremena a želim da napravim nešto slatko, ovo je dobar izbor. Ništa se ne peče, samo mešanje, mućenje i to je to.




Recept:
podloga:
  • 300 g mlevenog keksa (najlepše je sa Plazmom ali ne mora)
  • 1 dl mleka (po potrebi ukoliko se smesa raspada dodati još)
  • 50-100 g margarina
Bela smesa:
  • 1 krem sir (250 g)
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 4-5 kašika nutele
  • 100 g šećera, može i više ko voli slađe
Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 1 dl slatke pavlake
Priprema:
Za podlogu otopiti margarin, dodati u mleveni keks, i dodavati mleko (ili gusti sok može takođe) dok se ne dobije  smesa koja može da se oblikuje. Utisnuti na dno kalupa da se formira kora, pa ostaviti u frižider da se stegne.
Slatku pavlaku i krem sir umutiti zajedno sa šećerom, podeliti na dva dela  i u jedan dodati nutelu a drugi ostaje beo. Preko kore prvo premazati beli fil, pa onda braon i na kraju staviti ganaž od čokolade i slatke pavlake. 
Ovaj deo mi uvek ispadne super, ali ovog puta nije... ne znam zašto. Čokoladu i pavlaku treba zagrevati dok se sva čokolada ne otopi, kako se čokolada topi tako smesa postaje sve gušća. Skloniti sa vatre, pustiti da se malo prohladi i preliti tortu. Moja torta ovog puta, nije imala lepu, čvrstu glazuru, već je bila polutečna i tako je i ostala, uopšte nije htela da se stegne. No bez obzira na to pojeli smo je u slast.

Нема коментара:

Постави коментар