Najčešće subotom kuvam paradajz supicu i nešto sa krompirom. Ovoga puta to su bile police (krompir i slanina). Paradajz supa je omiljena supa moje najmlađe ćerke Ane, ostali je baš i ne obožavaju pa je zato nekad i preskačemo ili zamenimo nekom drugom kombinacijom. Ali pošto je ona probirljiva, nema puno mogućnosti za alternativu.
Ovo je najjednostavniji recept za paradajz čorbu:
Staviti vodu i luk koji je oljušten ali ceo, da se kuvaju. Kada provri, dodati kuvani paradajz, manje od pola kašike soli i kod mene je to slatkasta čorbica, pa ja dodam i 3-4 kašike šećera, koji neutrališe kiselost paradajza. Zatim mleveni biber jer se odlično uklapa u ovaj ukus. Pustiti da ponovo provri, a u međuvremenu zamutiti smesu za knedle. Jedno jaje umutiti sa kašikom ulja, kašičicom vegete, malo mlevenog bibera i grizom u jednoličnu smesu. Ako želite tvrđe knedle, smesa treba da bude gušća i da malo odstoji. Kašičicom vaditi knedle i kuvati u supi dok ne isplivaju.
Recept za police:
Prijatno, ako vam se dopada.
Ovo je najjednostavniji recept za paradajz čorbu:
- 1 l vode
- 2-3 manje glavice crnog luka
- 1/2 l kuvanog paradajza
- so, šećer, biber
- za knedle: 1 jaje, ulje, griz, vegeta, biber
Staviti vodu i luk koji je oljušten ali ceo, da se kuvaju. Kada provri, dodati kuvani paradajz, manje od pola kašike soli i kod mene je to slatkasta čorbica, pa ja dodam i 3-4 kašike šećera, koji neutrališe kiselost paradajza. Zatim mleveni biber jer se odlično uklapa u ovaj ukus. Pustiti da ponovo provri, a u međuvremenu zamutiti smesu za knedle. Jedno jaje umutiti sa kašikom ulja, kašičicom vegete, malo mlevenog bibera i grizom u jednoličnu smesu. Ako želite tvrđe knedle, smesa treba da bude gušća i da malo odstoji. Kašičicom vaditi knedle i kuvati u supi dok ne isplivaju.
Recept za police:
- krompir u ljusci, dobro opran (meni treba bar 8 krupnijih krompira)
- slanina isečena na režnjeve oko 300 g
- so, biber, vegeta, mlevena paprika
Prijatno, ako vam se dopada.
Нема коментара:
Постави коментар