Struga |
Sada ih pravim na svoj način, ne držim se prvobitnog recepta koji sam tom prilikom "pokupila". Ovog puta sam ih pravila na zahtev - Tinin.
Testo se zamuti kao i za obične palačinke, samo sa manje šećera i malo gušće nego inače. Kod mene je to:
- 3 jaja
- kašičica soli
- kašika šećera
- brašno
- 2 kašike ulja
- mleko
Veća tepsija se namaže margarinom, stavi u rernu i dobro zagreje (kao i tiganj pre pečenja palačinki) pa se testo sipa u vrelu tepsiju i peče dok blago ne porumeni (paziti da se ne ispeče previše).
Odmah posle vađenja iz rerne, posuti salamom sirom i kečapom, urolati kao rolat i ostaviti da se malo prohladi i sir otopi, pa seći na parčad i služiti kao večeru ili doručak. Verovatno bi bilo još bolje uz dodatak šampinjona, ili maslina na primer - nismo probali.
Нема коментара:
Постави коментар