Odavno planiran, i konačno realizovan, bez obzira na sve.
Volim podvarak, ali uvek ga pravim sa slatkim kupusom, kao, uostalom i sarmu. Razlog što ga retko pravim je taj što neki ukućani izbegavaju da ga jedu, pa mi je uvek potrebna i alternativa.
Potrebno je:
Volim podvarak, ali uvek ga pravim sa slatkim kupusom, kao, uostalom i sarmu. Razlog što ga retko pravim je taj što neki ukućani izbegavaju da ga jedu, pa mi je uvek potrebna i alternativa.
Potrebno je:
- 1 butkica
- 2 glavice crnog luka
- malo ulja
- manja glavica kupusa ili 1/2 veće
- začini - so, biber, ko želi vegeta
Butkicu ili neko drugo dimljeno meso staviti da se kuva.
Iseći na sitno crni luk, i propržiti ga na masnoći. Naribati kupus i pržiti zajedno sa lukom, začiniti i mešati povremeno da ne zagori. Potrebno je bar pola sata da se lepo uprži, nije potrebno dolivati vodu jer kupus pusti tečnost i to je sasvim dovoljno. U međuvremenu, butkicu skloniti sa vatre, izvaditi da se prohladi i iseći meso, tj. odvojiti od kosti. Ja sam odstranila i kožuru kojom su se zasladile kuce, a čisto meso sam isekla kao za paprikaš i pomešala sa kupusom i lukom.
Sve zajedno staviti u rernu i zapeći. Nakon toga uživati.
Нема коментара:
Постави коментар